JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Promocija projekta “Škola za 21. vijek”

U utorak, 12.03.2019.godine u hotelu Bristol održana je promocija regionalnog programa “Škola za 21. vijek” kojeg je osmislio i provodi British Council, a financira vlada Ujedinjnog Kraljevstva. Naša škola je dobila poziv za učešće na ovoj promociji kao jedna od 10 škola gdje se implementirao projekat u prvoj pilot fazi. Ovim programom, škola je dobila potpunu podršku za razvijanje novih načina rada na nivou škole i učionice, te priliku za razmjenu iskustva sa drugim školama koje su dio mreže, uključujući i škole iz drugih zemalja. Učenici naše škole: Kadrić Ilma i Karić Kamran su uspješno predstavili našu igricu žiriju, ali i ambasadoru Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthew Field-u, koji je ostao zadivljen kreativnošću naših učenika i njihovom poznavanju engleskog jezika.

Projekat Škole za 21. vijek će u naredne tri godine ponuditi konstantno mentorstvo i dragocjene resurse za jačanje sposobnosti direktora škola, nastavnika i kreatora politika. Sve osnovne škole (učenici uzrasta od 10 do 15 godina) će dobiti već micro:bit uređaje koji će mladim ljudima pomoći da nauče nove digitalne vještine i vještine programiranja na zabavan i interaktivan način.

Prezentacija projekta se sastojala od demonstracije učeničkih radova, takmičenja škola iz druge faze pilot projekta, svečane promocije projekta, dodjele specijalnih priznanja i nekoliko zanimljivih predavanja.

Zahvaljujući našoj nastavnici informatike Azri Kreho svi učenici od 6. do 9. razreda  kroz razne segmenete nastave upoznali su se sa ovim izuzetnim uređajima i rado ih koriste.

Rado ćemo spometi, još jednom i balkansku medalju (3.mjesto na 4. Olimpijadi tehničkog stvaralaštva mladih Jugoistočne Evrope), našeg bivšeg učenika Nedima Bečića koju je osvojio baš koristeći ove zanimljive uređaje.

Podijeli ovu objavu:

Oglasna tabla

Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com