JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Najuspješniji nastavnici

Čestitamo našim nastavnicama i želimo im puno uspjeha u daljem životu i radu!

Školska 2022/2023. godina

Svjetski dan učitelja/nastavnika obilježava se svake godine 5. oktobra, kada se želi pokazati da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva. Tim povodom u utorak, 03.10.2023. godine u sali Općine Centar upriličen je prijem za direktore i najbolje nastavnike dvanaest osnovnih škola sa Centra, kao i iz Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju.  Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je čestitao međunarodni praznik učiteljima i nastavnicima naglasivši da je njihova uloga u društvu nemjerljiva i da zaslužuju veliko poštovanje. Tokom ove svečanosti nastavnicima su pored cvijeća uručene i novčane nagrade.

Titulu najuspješnijeg nastavnika iz naše škole za školsku 2022/2023. godinu ponijela je nastavnica informatike Azra Kreho.
Istim povodom Udruženje učitelja Kantona Sarajevo je biralo najuspješnijeg učitelja u 2022/2023. školskoj godini. Ispred Aktiva učitelja naše škole kao najuspješnija učiteljica izabrana je Armina Tabak.

Svečanost dodjele nagrada za učitelje održana je u Gradskoj vijećnici u petak, 06.10.2023. godine, kojem je prisustvovala i učiteljica Amina Ruhotina. Na oba prijema prisustvovala je i naša direktorica Fatima Prohić koja uvijek sa zadovoljstvom podržava sve aktivnosti naših nastavnika.

Nagrađeni nastavnici su, prema mišljenju Nastavničkog vijeća, dali izuzetan rad i doprinos u nastavnom procesu i afirmaciji škole za prošlu školsku godinu. Čestitamo našoj Azri i Armini i želimo im još mnogo uspjeha u životu i radu.

Školska 2021/2022. godina

U utorak, 04.10.2022. godine je u Općini Centar upriličen prijem za direktore i najbolje nastavnike svih osnovnih škola sa područja općine Centar, koje su odabrala Nastavnička vijeća svake škole. Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je čestitao međunarodni praznik učiteljima i nastavnicima naglasivši da je njihova uloga u društvu nemjerljiva i da zaslužuju veliko poštovanje. Tokom ove svečanosti nastavnicima su uručene novčane nagrade.

Titulu najuspješnijeg nastavnika iz naše škole za školsku 2021/2022. godinu ponijela je nastavnica matematike Edina Salihbegović.
Istim povodom Udruženje učitelja Kantona Sarajevo je biralo najuspješnijeg učitelja u 2021/2022. školskoj godini. Ispred Aktiva učitelja naše škole kao najuspješnija učiteljica izabrana je Gena Maja Đumišić.

Geni Maji priznanje je uručeno na svečanoj akademiji održanoj u petak, 07.10.2022. godine, u Domu oružanih snaga povodom 5. oktobra – Svjetskog dana prosvjetnih radnika, koju je organizovalo Udruženje učitelja Kantona Sarajevo. Tom prilikom uručena  je Zahvalnica  i našoj direktorici Fatimi Prohić za doprinos radu Udruženja.

Školska 2020/2021. godina

U cilju obilježavanje 5. oktobra – Dan nastavnika u Kantonu Sarajevo, te promocije značaja i uloge nastavnika u odgojno-obrazovnom procesu, Općina Centar Sarajevo je tim povodom izdvojila novčana sredstva za nagrađivanje najuspješnijih nastavnika.

Titulu najuspješnije nastavnice po mišljenju kolektiva u našoj školi u 2020/2021. školskoj godini ponijela je nastavnica historije Samira Numić Okanović.
Istim povodom Udruženje učitelja Kantona Sarajevo je biralo najuspješnijeg učitelja u 2020/2021. školskoj godini. Ispred Aktiva učitelja naše škole kao najuspješnija učiteljica izabrana je Džemila Hadrović.

Najuspješnijim učiteljima su uz prigodan program dodijeljene zahvalnice na Svečanoj akademiji koju je organizovalo Udruženje učitelja Kantona Sarajevo, 08.10.2021. godine, u hotelu Hollywood, na Ilidži.

Direktorica škole Fatima Prohić je u ime kolektiva i u lično ime čestitala kolegicama na priznanjima sa željom da svoj posao i dalje obavljaju profesionalno, uspješno, u najboljem interesu učenika i ostanu ponos našeg kolektiva.

Školska 2019/2020. godina

U utorak, 06.10.2020. godine je velikoj sali Općine Centar upriličen prijem za direktore i najbolje nastavnike svih osnovnih škola sa područja općine Centar, koje su odabrala nastavnička vijeća svake škole. Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je čestitao međunarodni praznik učiteljima i nastavnicima naglasivši da je njihova uloga u društvu nemjerljiva i da zaslužuju veliko poštovanje. Tokom ove svečanosti nastavnicima su uručeni prigodni pokloni.

Titulu najnastavnika iz naše škole za školsku 2019/2020. godinu ponijela je nastavnica informatike Kreho Azra.

Školska 2018/2019. godina

U četvrtak, 03.10.2019. godine je u Domu mladih na Skenderiji održana manifestacija u čast učitelja i nastavnika iz osnovnih škola Općine Centar. Manifestaciju je organizovala Općina Centar, a povodom Svjetskog dana učitelja koji se obilježava 5. oktobra. Tokom ove svečanosti u čast prosvjetnih radnika načelnik Ajnadžić Nedžad je uručio prigodne poklone najboljim nastavnicima i učiteljima.

Titulu najnastavnika iz naše škole za školsku 2018/2019. godinu ponijela je nastavnica Topuz-Agić Zumra.

Školska 2017/2018. godina

U Domu mladih na Skenderiji održana manifestacija u čast učitelja i nastavnika iz 11 osnovnih škola Općine Centar. Manifestaciju je organizovala Općina Centar, a povodom Svjetskog dana učitelja koji se obilježava 5. oktobra. Tokom ove svečanosti u čast prosvjetnih radnika ministar Kazazović Elvir i načelnik Ajnadžić Nedžad su uručili prigodne poklone najboljim nastavnicima i učiteljima.

Titulu najnastavnika iz naše škole za školsku 2017/2018. godinu  ponijela je nastavnica matematike  Hajdarević Fatima.

Podijeli ovu objavu:

Oglasna tabla

Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com