JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Općinska takmičenja

Fotografije sa svih takmičenja možete pogledati u našoj galeriji na sljedećem linku: TAKMIČENJA

PROJEKT GRAĐANIN

Ove školske godine, u sklopu predmeta „Građansko obrazovanje“, uz izmijenjene uslove organizacije i rada, realizovalo se općinsko takmičenje „Projekt građanin“.  Učenici naše škole su pripremili temu: „Opasnost i posljedice konzumiranja nargile“. Uz predan rad i kompletiranje digitalnog portfolija osvojili su treće mjesto.

Ekipu naše škole činili su: Alma Fejzić, Melisa Čolan, Šejla Hodžić, Arman Bajramović, Emina Bakić, Danin Đuzo, Sarah Tataragić, Ilma Pašović. Čestitamo učenicima i njihovoj nastavnici Ameli Tiro.

OSNOVE TEHNIKE I TEHNIČKE KULTURE

U OŠ “Hasan Kaimija”, 26.04.2022. godine održano je općinsko takmičenje iz tehničke kulture i osnova tehnike. Ekipe škola činili su najbolje plasirani učenici na školskom takmičenju i to po jedan učenik iz petih, šestih, sedmih, osmih i devetih razreda. Takmičenje se sastojalo od teoretskog i praktičnog dijela. Testovi koji su se odnosili na teoretski dio obuhavatali su materiju iz nastave osnova tehnike i tehničke kulture, dok se izrada praktičnog rada realizirala prema tehničkom crtežu koji je dodijeljen na dan takmičenja. Najbolji rezultat ostvario je  Lorenzo Balsini osvojivši 2. mjesto na testovima u kategoriji osmih razreda.  Čestitamo našim vrijednim učenicima i njihovim nastavnicima: Mineli Handžić i Nusretu Ahmetović.

REVIJA KULTURNO-UMJETNIČKOG STVARALAŠTVA

Na sceni Centra kulture i mladih Općine Centar, 21.04.2022. godine održana je tradicionalna Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva učenika osnovnih škola sa područja općine Centar iz oblasti horskog pjevanja uz instrumentalnu pratnju. Našu školu predstavio je hor i orkestar sa pjesmom “Vaya con dios“. Čestitamo našim vrijednim učenicima i njihovom nastavniku Zijadu Katici na uspješnom predstavljanju škole.

GEOGRAFIJA

U OŠ “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak”, 16.03.2022. godine održano je Općinsko takmičenje iz geografije. Takmičili su se učenici devetih razreda iz svih osnovnih škola sa područja općine Centar i to u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Ekipa naše škole u sastavu: Kenan Buturović, Rijad Berhamović i Mirsad Šutrović osvojila je ekipno 4. mjesto. Čestitamo našim vrijednim učenicima i  njihovoj nastavnici Hanifi Kapo.

INFORMATIKA

Danas, 11.03.2022. godine u OŠ “Safvet-beg Bašagić” održano je Općinsko takmičenje iz informatike. Ekipa naše škole u sastavu: Alen Avdibegović, Adnan Osmić i Amir Karamović postigla je izuzetan rezultat osvojivši ubjedljivo prvo mjesto i direktan plasman na kantonalno takmičenje. Čestitamo našim vrijednim programerima i njihovoj nastavnici Azri Kreho, te im želimo puno uspjeha na predstojećem kantonalnom takmičenju. 🙂 🙂 🙂

Više detalja možete pogledati na sljedećem linku: Općina Centar

FIZIKA

Naši vrijedni učenici su učestvovali na Općinskom takmičenju iz fizike koje se održalo juče, 07.03.2022. godine u OŠ”Alija Nametak” i postigli zapažene rezultate. U ekipnoj konkurenciji osvoji su:

  • VIII razred – 4. mjesto
  • IX razred – 6. mjesto

U pojedinačnom plasmanu Alen Avdibegović osvojio je 3. mjesto.

Našu školu predstavljali su:

  • VIII razred: Medina Rizvanbegović, Alen Avdibegović i Adnan Osmić
  • IX razred: Ajša Kukan, Lana Budalica i Iman Džaferović

Čestitamo našim učenicima i njihovoj nastavnici Lejli Muhović, te im želimo puno uspjeha na predstojećem kantonalnom takmičenju.

Više detalja možete pogledati na sljedećem linku: Općina Centar

MATEMATIKA

Danas je u JU OŠ “Isak Samokovlija” realizovano prvo Općinsko takmičenje u ovoj školskoj godini.  Veoma smo ponosni kao i do sada na naše matematičare koji su već dugi niz godina najuspješniji na Općini. Tako su i na ovom takmičenju u ekipnoj konkurenciji osvojili:

  • VII razred 3. mjesto,
  • VIII razred 1. mjesto i
  • IX razred 3. mjesto.

U pojedinačnom plasmanu  učenik Adnan Osmić osvojio je 1. mjesto sa maximalnim brojem bodova i Kadić Nermin koji je osvojio 3. mjesto.

Našu školu predstavljali  su:

  • VII razred: Iman Ćatić , Afan Ćudić i Ena Čaušević,
  • VIII razred: Adnan Osmić, Nermin Kadić  i Alen Avdibegović,
  • IX razred: Dina Burazerović, Tarik Mahmutović i Asja Kuduzović.

Čestitamo našim učenicima na ovom izuzetnom uspjehu,  kao i njihovim vrijednim nastavnicama Edini Salihbegović i Nermini Habul-Nurkić, te im želimo puno uspjeha na kantonalnom takmičenju.

Više detalja možete pogledati na sljedećem linku: Općina Centar

Podijeli ovu objavu:
Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com