JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Istina iza ekrana

Vrijedna ekipa učenika odjeljenja IX1 su zajedno sa svojom razrednicom Belmom Smailagić snimili dokumentarni film o online nastavi. Film je refleksija učenika i nastavnika na online nastavu u periodu mart 2020. – maj 2021. godine.
Film je snimljen prema scenariju Mile Mosca i Najre Zaimović, a scenarij je napisan na osnovu ankete koja je sprovdena među učenicima i nastavnicima škole. Film je režirala Merjem Rovčanin, scenograf je bila Lajla Delalić, snimanje i montažu je radio Ankin Dedić. Učenici koji su glumili u filmu su: Kan Aganović, Benjamin Babić, Samer Čeljo, Naida Ćatić, Merjem Rovčanin, Mila Mosca, Lajla Delalić, Tara Drašković, Najra Zaimović i Adin Smajović. Nastavnici koji su bili uključeni u realizaciju ovog projekta su Sabina Džeko, Edina Salihbegović, Aldijana Muslim, Zlatko Starčević i mentor filma Belma Smailagić.
Učenici i nastavnici u filmu govore o počecima online nastave, poteškoćama u radu, snalaženju, smiješnim trenucima, ali i o brigama i strahovima za budućnost. Direktorica škole Fatima Prohić se također uključila u ovaj projekat i u filmu  govori iz perspektive direktora o problemima na koje je nailazila.
Zahvaljujemo se vrijednoj ekipi naših učenika i nastavnika te im želimo uspjeh na filmskim festivalima, a ostalima tople preporuke za gledanje.
Uživajte!
Podijeli ovu objavu:
Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com