JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Izjave za roditelje

Poštovani roditelji,

na osnovu Instrukcije MON KS obavještavamo vas o sljedećem:

1. Da bi se olakšala procedura pravdanja izostanaka sa nastave zbog novonastale epidemiološke situacije i rasteretio zdravstveni sistem, roditelj može pravdati deset dana učeniku osnovne škole, odnosno pet dana učeniku srednje škole u toku jednog polugodišta. Navedeno obuhvata pravdanje od strane roditelja kad su u pitanju blaži simptomi bolesti, kao i drugi opravdani razlozi izostajanja učenika u trenutnoj situaciji.

Za ovakav način pravdanja izostanaka roditelj će preuzeti  Izjavu u kojoj će navesti razlog izostanka učenika. Nakon popunjavanja Izjavu je potrebno dostaviti razredniku putem e-maila ili izjavu dostaviti  direktno u školu. Izjavu možete preuzeti na sljedećem linku:

IZJAVA RODITELJA ZA IZOSTANKE

Podsjećamo roditelje da su obavezni najaviti izostanake učenika obavještenjem razrednika/škole, da bi iste kasnije mogli i opravdati u okviru informativnih sastanaka.

2. Za prelazak učenika sa kombinovanog na online način rada i obratno dozvoljava se školama da po vlastitoj procjeni mogu prebaciti učenika sa kombinovanog na online model i obratno bez vremenskog ograničenja. Ukoliko roditelj iz određenih razloga svoje dijete želi premjestiti s jednog na drugi način nastave dužan je da uputi izjavu/zahtjev o razlozima prelaska. Izjavu/zahtijev možete preuzeti na sljedećem linku:

IZJAVA/ZAHTJEV O MODELU NASTAVE

Nakon popunjavanja izjavu/zahtijev je potrebno dostaviti u školu putem e-maila ili dostaviti  direktno u školu.

Podijeli ovu objavu:
Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com