JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Državno takmičenje u programiranju micro:bit uređaja

Dana, 10.12.2019. godine, u prostorijama Zeničke razvojne agencije “ZEDA” održano je Državno takmičenje u programiranju micro:bit uređaja. Takmičenje je organizovano pod pokroviteljstvom British Council-a u okviru projekta “Škole za 21.vijek”. U prvoj fazi takmičenja prijavljeno je preko 250 škola iz cijele Bosne i Hercegovine.

Projektom “Inkubator” naša škola se plasirala u drugu fazu, među 20 najboljih. Naš projekat je bio korištenje micro:bit-a za regulaciju temperature (inkubator).

Učenici Sara Omerhodžić i Adnan Osmić (VI-4) demonstrirali su detalje inovativnog projekta u najboljem svjetlu. Mentor naših učenika bio je Zlatko Starčević koji je od samog početka bio uključen u pripremu, realizaciju i implementaciju ovog projekta.

Svečanost proglašenja pobjednika i dodjele vrijednih nagrada uveličale su mnoge zvanice, a iskrene čestitke našim učenicima uputio je ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport prof.dr.Spahija Kozlić, direktorica Pedagoškog zavoda Aida Salkić, te mnogi drugi.
Čestitamo našim vrijednim učenicima i njihovom nastavniku Zlatku.

Pored direktorice škole, nastavnika Zlatka naše učenike u Zenicu je pratila nastavnica Belma Smailagić kao tehnička podrška.

Podijeli ovu objavu:
Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com