JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Virtuelna izložba u čast grada Sarajeva

Povodom 6. aprila dana grada Sarajeva, učenici naše škole, kroz likovne radove odlučili su da na simboličan način daju svoj doprinos u obilježavanju ovog važnog datuma. Učenik 9. razreda Jan Hadžiomerspahić i nastavnica likovne kulture Ajla Resić- Džanbegović organizovali su ovu zaista zanimljivu izložbu. U galeriji je izloženo više od 160 radova učenika 9., 8., 7. i 6. razreda naše škole. Uz nesebičnu saradnju učenika, nastavnika i roditelja, ni pandemija, ni posebne okolnosti u kojima se radi i odvija nastava nisu spriječili da naši učenici pokažu svoju maštu i kreativnost u obilježavanju ovog značajnog datuma. Virtuelnu izložbu pogledajte na sljedećem linku:

VIRTUELNA GALERIJA

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine, grad u kojem živimo. A danas, 6. aprila, je njegov rođendan…
Sarajlije su znale i tugovati i radovati se 6. aprila.  Nakon četverogodišnje okupacije od strane fašističke Njemačke u drugom svjetskom ratu, Sarajevo je oslobođeno 6. aprila 1945. godine. Od tog dana, 6. april se obilježava kao Dan Sarajeva, što je Gradsko vijeće Sarajeva i zvanično potvrdilo 2006. godine.

Dragi učenici, volite ovaj grad. Bilo da ste se rodili u njemu ili ste ga samo odabrali kao grad svog življenja, Sarajevo ljubav zaslužuje!

Podijeli ovu objavu:

Oglasna tabla

Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com