JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Još jedna nagrada za našu nastavnicu Indiru i njene učenike

Drugo polugodište počinjemo lijepom viješću koja nam stiže iz Njemačke, sjedišta izdavačke kuće “Bosanska riječ“. U želji da doprinese boljem položaju dječije knjige, podstakne i razvija naviku čitanja i ljubav prema lijepoj riječi i domovini, ova izdavačka kuća je po sedmi put pozvala škole iz cijele Bosne i Hercegovine da prigodnim programima i školskim aktivnostima obilježe 6. novembar – Dan dječije knjige u BiH. Tema ovogodišnjeg konkursa je bila „Ptice i rodni kraj“. Na konkursu je učestvovalo 79 škola. Zbog aktivnosti realizovanih povodom ove teme (turistički vodiči BiH, osvrti na pjesme posvećene pticama, video zapisi u obliku radijskih emisija, izrada porodičnih grbova, itd) nastavnici Indiri Buljubašić je dodijeljena Plaketa „Nasiha Kapidžić-Hadžić“.

U prilogu pogledajte radove koji su učestvovali u takmičenju, a čiji su autori: Lizde Hajdar, VII1, Šivšić Adna, IX2, Selmanović Ajla,VII2, Vlašić Nadja, IX2, Omar Bektešević, VII2, Mulabegović Ali, VII1, Azra Kučević, VII2 i Alen Avdibegović, VII2.

Čestitamo na ovom vrijednom priznanju koje govori u prilog tome da i online okruženje pruža mnogo mogućnosti za rad i kreativnost.

Sve radove možete pogledati na sljedećim linkovima:

Podijeli ovu objavu:

Oglasna tabla

Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com