JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Novogodišnje čestitke i radionice

Dragi naši učenici,
iza nas je godina puna izazova, stresnih i nepredviđenih situacija. Iza nas je godina borbe sa pošastima, ali i prolagodbe na nove okolnosti. Iza nas je godina u kojoj smo se svi navikavali na ono što nam se ranije podrazumijevalo. Svi ste u ovoj godini bili uspješni borci i mi smo ponosni na vas! Nadamo se i vjerujemo da će nam sljedeća godina donijeti više zdravlja, više radosti, više uspjeha. Nadamo se i vjerujemo da nas očekuje više slobode, vanškolskih posjeta i putovanja.
Dragi naši učenici, želimo vam otvorene puteve novih saznanja i interesovanja. No, prije svega, želimo vam zdravlja i bezuslovne dobrote.

Sretna vam Nova godina!

I-1 u kinu

Zbog korone, odlasci u kulturne ustanove svedeni su na minimum.
Ali to nije razlog da mi kino ne “donesemo” u našu školu. Naravno, neko mora provjeriti da li svi imaju ulaznice.
Ako ne znate u kom ste redu i koji je broj vašeg sjedišta, tu su naši redari da vam pomognu.
Svi smo se poslije predstave počastili i ispratili staru godinu, što možete vidjeti na sljedećem linku: Kino predstava

Godinu smo stariji, ljepši i mudriji. Odosmo na zasluženi raspust. ❤️❤️❤️❤️

Vole vas učenici I-1

Zimska radionica I-3
  • Dolazak zime, u mjesecu decembru obilježili su i najmlađi učenici naše škole. Učenici I3 su sa učiteljicom, Ruhotina Aminom učestvovali u izradi panoa Zimska čarolija u šumi.
    Učenici su od papira rezali origami pahuljice, razvijajući finu motoriku šake i prstiju. Izrađivali su čestitke za članove porodice povodom Novogodišnjih praznika. Korelacijom predmeta Društvo/Kultura/Religija, Likovna kultura, Muzička kultura i Moja okolina učenici su kroz učenje učestvovali u uređenju panoa škole.
  • U petak, 31.12.2021.godine su obilježili kraj prvog polugodišta, organizujući gledanje crtanog filma. Poslije su imali Veseli čas uz ples i pjesmu, gdje su se počastili grickalicama. Kako su uživali naši prvačići možete pogledati na linku: Galerija I-3
Zimska radionica II-1

U utorak, 28.12.2021. godine  učenici II1 su imali zimsku radionicu u korelaciji predmeta Moja okolina i Likovna kultura. Zaželjeli su dobrodošlicu zimi, te su mali, vrijedni đaci sa svojom učiteljicom Šeilom Zajmović napravili zimski kutak.
Na kraju radionice su uživali uz topli čaj, čajne keksiće i ugodno druženje.

Slike sa ove zanimljive radionice možete pogledati u našoj galeriji na sljedećem linku: ZIMA

Zimska radionica II-3

Učenici II3, danas su realizovali zimsku radionicu u korelaciji predmeta Moja okolina i Likovna kultura. U veseli razred stigla je gospođa Zima i sa sobom dovela i Snješka Bijelića.
Na kraju radionice, zajedno sa svojom učiteljicom Refijom Halilović, uživali uz topli čaj, čajne keksiće i ugodno druženje.

Slike sa ove zanimljive radionice možete pogledati u našoj galeriji na sljedećem linku: ZIMA

Novogodišnje radosti IV-1

Vrijedni učenici IV-1 sa svojom učiteljicom Arminom Tabak su nizom likovnih i literarnih radova nastalih na časovima Likovne kulture i BJK,HJK i SJK opisali novogodišnje radosti.

Kolekciju njihovih radova možete pogledati u galeriji IV-1 na sljedećem linku: NOVOGODIŠNJE RADOSTI

Čestitke IV-2

Vrijedni učenici IV-2 sa svojom učiteljicom Muamerom Čengić su  horskom izvedbom i nizom kreativnih čestitki zaželjeli sretnu i uspješnu Novu godinu.

Video snimak i kolekciju njihovih radova možete pogledati u galeriji IV-2 na sljedećem linku: NOVA GODINA

Podijeli ovu objavu:
Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com