JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Novinarska i Likovna sekcija

U našoj školi od početka ove školske godine djeluje Novinarska sekcija i Likovna sekcija za V razrede. Njeni članovi vrijedno rade na oblježavanju svih praznika tokom školske godine, svaka na svoj način.

  • NOVINARSKA SEKCIJA: Veoma odogovorno i ambiciozno ispunjavanju svoje obaveze i dužnosti. Redovno dolaze i prisustvuju časovima sekcije.  Veoma su kreativni u radu, pokazuju mnogo zanimljivih i interesantnih ideja  prilikom izrade raznih vrsta plakata i ilustracija. Što se jako za pohvalu njihove ideje u pisanju različiti vrsta stihova, pjesmica vezano za raznolike teme i sadržaje koji su predviđeni planom i programom sekcije. U radu sekcije učestvuju: Hana Avdagić, Eman Mešić, Ella Stojkanović, Lorena Balsini, Mia Viđen, Ajša Kapetanović, Ajnur Kurtović, Ena Pašić, Arman Hrustanović, Nuh Zuhrić, Abdulah Mesihović, Adna Krečo i Ema Morić, sekciju vodi učiteljica Anela Šuvalija.
  • LIKOVNA SEKCIJA: Članovi ove sekcije su kreativni i maštoviti u radu, posebno  prilikom izrade raznih vrsta plakata, čestitki i ilustracija. Sekciju vodi učiteljica Nerma Džidić.

Na sljedećem linku možete pogledati slike svih učeničkičkih radova: NOVINARSKA I LIKOVNA SEKCIJA ZA 5. RAZRED

Podijeli ovu objavu:

Oglasna tabla

Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com