JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Kantonalna takmičenja

I ove školske godine, uz izmijenjene uslove organizacije i rada, na našu sreću realizuju se takmičenja iz različitih nastavnih predmeta. Naravno, naši učenici su uzeli učešće i ostvarili zapažene rezultate. Čestitamo našim učenicima i njihovim nastavnicima na izuzetnom zalaganju! Učestvovati na takmičenju u ovom vremenu iskušenja veliki je uspjeh za sve učenike. Želimo im zahvaliti što nas svake godine obraduju postignutim uspjesima! Neka se uspjesi i dalje nižu!

Zvanične rezultate sa svih kantonalnih takmičenja možete pogledati na sljedećem linku: TAKMIČENJA

ENGLESKI JEZIK - 27.04.2022. godine

Na kantonalnom takmičenju iz engleskog jezika naša učenica Lana Budalica dostojanstveno su predstavila i sebe i školu.

Čestitamo vrijednoj Lani i njenoj nastavnici Maidi Mirvić.

BOSANSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST, HRVATSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST, SRPSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST - april 2022. godine

Takmičenje se realizovalo pisanjem literarnih radova, eseja ili kritičkog teksta na zadanu temu prema uputstvu i organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS. Učešće na takmičenju su uzele naše učenice sedmog razreda: Emina Bakić i Haya Alihodžić.

Čestitamo vrijednoj Emini i Hayi i njihovoj nastavnici Malbini Sadiković.

ISLAMSKA VJERONAUKA - 29.03. 2022. godine i 01.04.2022. godine

Učenici naše škole Sara Omerhodžić – 8. razred i Danial Kadić – 9. razred dostojanstveno su predstavili i sebe i školu na ovogodišnjem Kantonalnom takmičenju iz Islamske vjeronauke.

Čestitamo našim vrijednim učenicima i njhovom nastavniku Huseinu Mehmedoviću.

INFORMATIKA - 24.03.2022. godine

Ovogodišnje kantonalno takmičenje iz informatike održano je u  Međunarodnoj gimnaziji “Richmond Park International Secondary School” na Ilidži. Naši učenici: Alen Avdibegović (8. razred) Adnan Osmić (8. razred) i Amir Karamović (6. razred) postigli su izvanredne rezultate.

Alen i Adnan osvojili su PRVO mjesto sa maximalnim brojem bodova. Amir je dostojanstveno predstavio i sebe i školu osvojivši veliki broj bodova.

Čestitamo svim našim vrijednim programerima i njihovoj nastavnici Azri Kreho, te im želimo puno uspjeha na državnom takmičenju.

NJEMAČKI JEZIK - 23.03.2022. godine

Na kantonalnom takmičenju iz njemačkog jezika koje je održano 23.03.2022. godine naša učenica Dea Davidović osvojila je zavidno 4. mjesto.

Čestitamo vrijednoj Dei i njenoj nastavnici Belmi Smailagić.

ŠAH - 22.03.2022. godine

Ove godine održano je Prvo kantonalno takmičenje u šahu u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS i Šahovskog saveza Kantona Sarajevo. Našu školu na tom takmičenju predstavljali su učenici:

  • Adin Duraković , II razred,
  • Dalila Osmić, IV razred,
  • Adnan Osmić, VIII razred,
  • Alen Avdibegović, VIII razred
  • Nermin Kadić , VIII razred i
  • Harun Bosnić, VIII razred.

Iako su svi učenici pokazali zavidan nivo znanja u poznavanju ove zaista plemenite vještine i u zaista jakoj  konkurenciji najbolji rezultat ostvarila je Dalila Osmić osvojivši 4. mjesto u svojoj kategoriji.

Čestitamo našim vrijednim učenicima i njhovom nastavniku Huseinu Mehmedoviću.

MATEMATIKA - 17.03.2022. godine

Ovogodišnje kantonalno takmičenje iz matematike održano je u  Međunarodnoj gimnaziji “Richmond Park International Secondary School” na Ilidži. Naš učenik 8. razreda Adnan Osmić postigao je izuzetan uspjeh osvojivši PRVO mjesto.  Pored Adnana zapažen nastup imali su i ostali naši učenici:

  • 7. razred: Iman Ćatić i Afan Ćudić,
  • 8. razred: Nermin Kadić i Alen Avdibegović,
  • 9. razred: Dina Burazerović, Tarik Mahmutović i Asja Kuduzović.

Čestitamo svim našim vrijednim učenicima i nastavnici Edini Salihbegović, te im želimo puno uspjeha na federalnom takmičenju.

FIZIKA - 15.03.2022. godine

U  Međunarodnoj gimnaziji “Richmond Park International Secondary School” na Ilidži,  održano je kantonalno takmičenje iz fizike. Naš učenik 8. razreda Alen Avdibegović osvojio je peto mjesto.

Čestitamo Alenu i njegovoj nastavnici Lejli Muhović.

Podijeli ovu objavu:
Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com