JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Manifestacija “Znanjem gradi BiH”

2022. godina

I ove godine, već tradicionalno Perzijsko-bosanski koledž sa internatom u Lješevu u petak, 24.11.2022. godine je organizovao takmičenje učenika, završnih razreda osnovnih škola iz predmeta Bosanski jezik i književnost i Matematika. Pod motom „Znanjem gradi BiH“ takmičenje se organizuje povodom obilježavanja Dana državnosti naše domovine.

Naša škola je ekipno osvojila 1. mjesto, a školu su predstavljali sljedeći učenici: Hana Hadžibegić, Sara Omerhodžić i Lorenzo Balsini iz maternjeg jezika, Adnan Osmić, Nermin Kadić i Alen Avdibegović iz matematike.
Učenici naše škole, na ovom takmičenju uvijek postižu izuzetne rezultate pa smo posebno ponosni na:

1. mjesto Hane Hadžibegić iz Bosanskog jezika i književnosti,

1. mjesto Adnana Osmića iz matematike i

2. mjesto Nermina Kadića iz matematike.

Čestitke našim vrijednim učenicima i nastavnicama Edini Salihbegović i Sabini Džeko.

Plaketu o ekipnom plasmanu i tortu donio direktor koledža kojem se zahvaljujemo na prilici za takmičenje, na divnom dočeku i prelijepoj priredbi u Lješevu povodom Dana državnosti.

Više detalja možete pronaći na web sajtu Persijsko-bosanskog koledža sa internatom na sljedećem linku: PBK,  a naše fotografije u galeriji na sljedećem linku: TAKMIČENJA 

2021. godina

Ne želeći prekinuti višegodišnju tradiciju manifestacije “Znanjem gradi BiH” zbog situacije izazvane virusom Covid-19, Perzijsko-bosanski koledž sa internatom je donio odluku da organizira tradicionalnu manifestaciju i obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine raspisujući javni konkurs literarnih i likovnih radova za učenike osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini.

Ove godine učenicima je pružena mogućnost da iskažu svoj talenat kroz likovne i literarne radova na temu: “Praznik za sve koji nose ideju Bosne i Hercegovine!” (Alija Izetbegović).

Posebno smo ponosni na našeg Lorenza Balsinija koji je za svoj literarni rad osvojio 3. mjesto. Čestitamo Lorenzu i njegovoj nastavnici Indiri Buljubašić.

2020. godine

Zbog trenutne situacije izazvane virusom COVID-19, te zbog brige za zdravlje svih učesnika manifestacije, ove godine organizovano je samo takmičenje iz likovnih i literarnih radova na zadate teme, gdje nismo učestvovali.

2019. godina

Perzijsko-bosanski koledž sa internatom u Lješevu u petak, 22.11.2019. godine je organizovao takmičenje učenika osnovnih škola iz bosanskog jezika i književnosti i matematike. Pod motom „Znanjem gradi BiH“ takmičenje se organizuje povodom obilježavanja Dana državnosti naše domovine.

Naša škola je ekipno osvojila 1. mjesto, a školu su predstavljali sljedeći učenici: Soraja Salčin, Iman Čaušević i Neira Nuhanović iz maternjeg jezika, Asja Ćatić, Daris Smajović i Hana Šehić iz matematike.
Posebno smo ponosni na našu Asju Ćatić koja je iz matematike osvojila 3. mjesto.

Čestitke našim vrijednim učenicima i nastavnicama: Fatimi Hajdarević i Malbini Sadiković, te se zahvaljujemo tehničkoj podršci nastavnici Edini Salihbegović i nastavniku Huseinu Mehmedoviću.

Fotografije sa ovog događaja možete pogledati u našoj galeriji na sljedećem linku: ZNANJEM GRADI BIH

2018. godina

Perzijsko- bosanski koledž sa internatom u Lješevu danas je organizovao 14. takmičenje učenika osnovnih škola iz bosanskog jezika i književnosti i matematike. Pod motom „Znanjem gradi BiH“ takmičenje se organizuje povodom obilježavanja Dana državnosti naše domovine.

Već tradicionalno, učenici naše škole su uspješno učestvovali na ovom takmičenju. Ekipa škole osvojila je ekipno PRVO mjesto, a od pojedinačnih plasmana posebno smo ponosni na:
1.mjesto  Hasanović Ume i 1.mjesto Kadrić Armina iz matematike-uradivši testove bez greške sa maximalnih 100 bodova,
1.mjesto Hajrić Nejre i 4. mjesto Smailbegović Hanan iz Bosanskog  jezika i književnosti.

Svi učenici nagrađeni su novčanim nagradama, knjigama i drugim poklonima. Čestitke našim vrijednim učenicima i nastavnicama: Hajdarević Fatimi i Buljubašić Indiri, te se zahvaljujemo tehničkoj podršci nastavnicima Topuz-Agić Zumri  i Mehmedović Huseinu.

Fotografije sa ovog događaja možete pogledati u našoj galeriji na sljedećem linku: ZNANJEM GRADI BIH

Podijeli ovu objavu:

Oglasna tabla

Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com