JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Dan državnosti

Svake godne, naša škola realizuje prigodan program povodom obilježavanja 25.novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine. I ove godine to čini, ali  u novom, online okruženju.

Učenici naše škole u saradnji sa svojim nastavnicima kroz različite aktivnosti učestvuju u obilježavanju ovog značajnog datuma: od literarnih i likovnih radova, pa do zanimljivih prezentacija i videa. S ponosom predstavljamo kreativne radove naših učenika. Izložbu otvaramo likovnim radovima. Za ove predivne crteže zahvaljujemo se vrijednim učenicima i njihovim učiteljicama i nastavnicama: Šeili Zajmović , Merimi Vučić , Refiji Halilović, Armini Tabak  i Adeli Čorbo .
 

Nastavljamo šarolikom lepezom emotivnih literarnih radova, naših učenika i posebno se zahvaljujemo njihovim nastavnicama: Indiri Buljubašić, Malbini Sadiković, Sabini Džeko i Samri Numanović. Rezultate raspisanog konkursa povodom Dana državnosti možete pogledati ovdje, a pobjedničke radove možete pročitati u LITERARNOM KUTKU.

Kategorija VII – IX razreda:
1. mjesto: Mila Mosca , IX1
2. mjesto: Ahmed Spiljak, VIII2
3. mjesto: Ismail Ali Ćupina , IX3

Kategorija V i VI razred:
1. mjesto: Emina Šivšić, V2
2. mjesto: Zina Mulazimović, VI2
3. mjesto: Afan Vukas – V1


A  vesele  prezentacije “odvest” će vas u sve dijelove naše lijepe domovine. Na ovim zanimljivim prezentacijama zahvaljujemo se učenicima i njihovim  nastavnicama: Amini Ruhotini, Malbini Sadiković i Azri Kreho.
 
PREZENTACIJA 1 PREZENTACIJA 2 PREZENTACIJA 3 PREZENTACIJA 5. razred KROZ GODINE I SJEĆANJA

Raduje nas i veliki broj videa na kojima se posebno zahvaljujemo našim učenicima i njihovim nastavnicama i učiteljicama: Geni Đumišić, Malbini Sadiković, Ameli Tiro, Edini Nasić i Belmi Smailagić. A u svakom urađenom videu, pored lijepih riječi, skrivaju se i vrlo snažne poruke naših osnovaca. Otkrivamo jednu od njih:

“Neka se naši snovi ostvaruju u okrilju voljene nam domovine –  Bosne i Hercegovine.” Domovino, sretan ti Dan državnosti!
RECITATORSKA SEKCIJA ČESTITKA - MELISA ČESTITKA - 2.RAZRED ČestiTka - DKR ČestITka - DKR ČESTITKA - 9. RAZRED
Podijeli ovu objavu:

Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com