JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Dan nezavisnosti i Dan škole

“Ja domovinu imam i u srcu je nosim!”

Domovina nije samo riječ iz spomenara, zapišeš i ostaviš, ona je i više od toga,
ona se nosi u srcu, ona je sloboda, sigurnost, sreća…
Za domovinu se piše, za domovinu se uči i stvara, a naši učenici to zaista i rade, pišu, uče i stvaraju za nju. Tako su i ovaj put odlučili svu svoju kreativnost, svoje talente, svoju ljubav podijeliti sa svima nama, a sve u čast jednoj i jedinoj – Bosni i Hercegovini.
Svim učenicima, roditeljima, nastavnicima i svima onima kojima je Bosna i Hercegovina u srcu, čestitamo Dan nezavisnosti!
BOSNO MOJA, ZEMLJO NAJMILIJA I-3 MOLITVA RECITACIJA II-2 DAN NEZAVISNOSTI II-3 BIH U STIHOVIMA IV-2 RECITACIJA I-1 Happy Independence Day - IV MY COUNTRY VI-2 IZLOŽBA RATNA SJEĆANJA- E-KNJIGA DAN NEZAVISNOSTI - E-knjiga
Mi smo danas posebno radosni jer imamo još jedan razlog za slavlje. Naša škola obilježava svoj dan – Dan škole.
Ova škola je mijenjala svoje ime kroz historiju svog postojanja, ali ono što je uvijek ostajalo nepromjenjeno, (ono što je njen imperativ), a to je i briga za svako dijete, prije svega i kvalitet kao polog za budućnost.
Danas ponosno nosi ime po velikom pjesniku, sanjaru, Musi Ćazimu Ćatiću, pjesniku koji od obične riječi napravi čudo.
Oba ova (datuma) praznika u jednoj neopisivoj sinergiji traže put do svih naših srca.
Zato vas pozivamo da na krilima dječije mašte i stvaralaštva osvijetlimo taj put – kroz igru, ples, poeziju… i zajedno uživamo u onome što su pripremili naši učenci sa svojim nastavnicima.

Sretni smo što imamo vrijedne đake koji zajedno sa svojim učiteljicama i nastavnicama:  Merimom Vučić, Refijom Halilović, Šeilom Zajmović, Genom Đumišić, Aminom Ruhotina, Maidom Mirvić, Lejlom Hadžić, Malbinom Sadiković, Aminom Ibišević-Hasibović, Amelom Tiro, Senkom Ivković-Bešić, Muamerom Čengić, Nermom Džidić, Anelom Šuvalija i Azrom Kreho su uvijek spremni  radom i znanjem doprinjeti ovim velikim i značajnim datumima.
Priredba povodom Dana nezavisnosti i Dana škole 2020. godine

U četvrtak, 27.02.2020. godine u prepunoj sali SARTR-a , danas je obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dan škole. Naši vrijedni  učenici i nastavnici su pripremili bogat program koji je odisao mladošću, ljepotom, snažnim emocijama, porukama mira i ljubavi. Tom prilikom podsjetili smo se života i pjesama Muse Ćazima Ćatića, rada naše škole u protekloj godini, recitovali domovini i osjećali se ponosnim na naše učenike. Pored priredbe, a povodom ovih značajnih praznika u našoj školi realizovale su sljedeće aktivnosti:

  • školska takmičenja,
  • izložba fotografija, likovnih, literarnih radova, radova s nastave Tehničke kulture i Kulture življenja, te izložba književnog repertoara Muse Ćazima Ćatića,
  • druženje za goste, naše penzionere i uposlenike u zbornici škole.

Fotografije sa naše priredbe možete pogledati na sljedećem linku: Priredbe

Podijeli ovu objavu:

Oglasna tabla

Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com