JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Posjeta ministrice i saradnika našoj školi

U utorak 20.02.2024. godine smo bili počastvovani, veoma dobrodošlom posjetom, naše uvažene ministrice, Naide Hota-Muminović, sa saradnicima i predstavnicima Instituta za preduniverzitetsko obrazovanje: Mirsade Šahbegović, Žanete Džumhur, Hatidže Šaljić, Semira Salihovića i Teufika Muhibića.

Direktorica škole, Fatima Prohić je naše drage goste detaljno upoznala sa rezultatima i postignućima učenika i uposlenika naše škole, realiziranim aktivnostima, ali i sa planovima u našoj školi vezanim za poboljšanje uslova rada u svakom pogledu.

U ugodnoj atmosferi razgovaralo se o reformskim procesima koji su u toku, izazovima nastavničkog poziva, te načinima uključivanja različitih kapaciteta kako bi se stvorili uslovi za optimalan razvoj svih učenika u skladu sa njihovim kompetencijama, individualnim potencijalima, interesovanjima i očekivanim ishodima. Prezentirani su planovi i aktivnosti ove dvije obrazovne institucije koji se tiču saradnje sa osnovnim školama.

Nakon opuštenog druženja u zbornici škole direktorica škole se zahvalila za posjetu školi, te ministrici uručila zahvalnicu za saradnju i podršku u radu naše škole.

Fotografije sa ovog zanimljivog druženja možete pogledati u našoj galeriji na sljedećem linku: POSJETA MINISTRICE

Podijeli ovu objavu:

Oglasna tabla

Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com