JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Upis prvačića

Poštovani roditelji/staratelji djece budućih prvačića,

U skladu sa datom informacijom Ministarstva za obrazovanje nauku o upisu djece u prvi razred osnovne škole za školsku 2020./2021. godinu, obavještavamo Vas da je u organizacionim jedinicama Javne Ustanove Dom Zdravlja Kantona Sarajevo omogućeno obavljati sistematske preglede djece, čime su se stekli uvjeti za dostavljanje dokumentacije neophodne za upis djece u prvi razred osnovne škole.

S tim u vezi, još jednom obavještavamo roditelje da su prilikom prijavljivanja djeteta za upis u prvi razred osnovne škole obavezni dostaviti potrebnu dokumentaciju: izvod iz matične knjige rođenih, ljekarsko uvjerenje o psihofizičkom stanju djeteta i zdravstvenom statusu s opisom poteškoće te uvjerenje/certifikat o pohađanju obaveznog predškolskog programa za djecu u godini pred polazak u školu.

VAŽNA NAPOMENA RODITELJIMA/STARATELJIMA: Nakon dobivanja ljekarskOg uvjerenja u javnim zdravstvenim ustanovama, potrebno se javiti u sekretarijat škole radi dobivanja termina za testiranje.

Obavještavamo Vas da će škole prihvatiti samo uvjerenja/certifikate predškolskih ustanova koje su registrovane u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, a iste možete naći na sljedećem linku: https://mon.ks.gov.ba/ustanove/lista/22

Prilikom provodenja testiranja djece na snazi je obaveza pridržavanja higijenskoepidemioloških mjera i preporuka o održavanju distance te broju prisutnih u zatvorenom prostoru, a koje su izdali Federalna uprava civilne zaštite, Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo i štab civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Podijeli ovu objavu:
Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com