JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Ugledni čas u okviru eksperimentalne nastave – U SVIJETU BAJKI

U okviru realizacije eksperimentalne nastave zasnovane na ishodima učenja i savremenim nastavnim metodama, koja se u našoj školi realizuje u dva odjeljenja trećih i dva odjeljenja šestih razreda iz nastavnog predmeta BJK, HJK, SJK, nastavnica Sabina Džeko je u srijedu, 11.12.2019. godine realizovala ugledni čas u okviru kojeg su učenici istrazivali motive i tipične likove bajki.

Čas je realizovan u odjeljenju VI4, a učešće u njemu uzeli su i učenici odjeljenja VI1 i VI2. Prisustvovala mu je ministrica Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade,  gospođa Zineta Bogunić, vođa tima nastavnika koji rade na kurikularnoj reformi, Namir Ibrahimović, cijeli tim nastavnika angažovanih za rad na kurikularnoj reformi, učiteljice, učitelji  i nastavnice koje realizuju eksperimentalnu nastavu u Kantonu Sarajevo, direktorica naše škole, kao i više naših kolegica iz škole.

Vođeni iskustvom i ljubavlju svoje nastavnice Sabine, u vedroj, toploj, opuštenoj atmosferi učenici su pokazali zavidnu kulturu usmenog izražavanja, rada u grupi i timu.

Dio atmosfere pogledajte na fotografijama.

Podijeli ovu objavu:
Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com