JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Dan državnosti-rezultati konkursa

Sutra, 25.11.2021. godine obilježavamo DAN DRŽAVNOSTI naše domovine.

U svom desetovjekovnom postojanju naša zemlja je  rijetko bila slobodna. Zbog nje su se vodili ratovi, nestajala jedna i nastajala druga carstva i kraljevstva. Tako je bio sve do 25. novembra 1943. godine kada su u Mrkonjić Gradu, u vihoru Drugog svjetskog rata, donesene historijske odluke vezano za teritorijalni integritet i jednakost svih građana BiH.

Povodom Dana državnosti BiH novinarska sekcija naše škole, pod rukovodstvom nastavnice Anele Šuvalija, uredila je likovne i literarne kutke u školi, što možete pogledati na sljedećem linku: PREZENTACIJA. Članovi sekcije Hana i Eman čestitali su praznik stihovima učenika V razreda.

Ovim povodom raspisan je likovni konkurs za sve učenike škole, na koji su prispjeli mnogobrojni radovi, a Komisija škole je odabrala najuspješnije radove i to:

  1. mjesto TIMUR HODŽIĆ, V1
  2. mjesto dijele MIA VIĐEN, V2 I ISMIHAN IBRAHIMI, VI3
  3. mjesto ENA PAŠIĆ, V3

Na raspisani literarni konkurs među pristiglim radovima teško je bilo izabrati najbolje. Komisija čestita svim učesnicima jer, osim što su pokazali vještinu lijepog pisanja, pokazali su i kolika je njihova ljubav prema domovini. Najboljim su proglašeni radovi:

  1. mjesto ILME LAZOVIĆ, IX3
  2. mjesto FARISA ŠABETE, VI3
  3. mjesto ALME FEJZIĆ, VII2

Čestitamo svim učenicima koji su se odazvali na konkurse, kao i njihovim nastavnicima i rukovodiocima sekcija.

Povodom Dana državnosti bosansko-persijski koledž je realizovao takmičenje u pisanju literarnih i likovnih radova. Učenici naše škole su se u velikom broju odazvali ovom takmičenju, a učenik LORENZO BALSINI, VIII2, osvojio je treće mjesto za svoj literarni rad. Čestitamo Lorenzu i nastavnici Amini Hasibović Ibišević.

Podijeli ovu objavu:

Oglasna tabla

Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com