JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Obavještenje za posjetioce škole

Na sjednici Školskog odbora održanoj 27.09.2018.godine donešena je Odluka da će se ulaz u objekat škole zatvarati nakon zvona za početak časa. Tokom trajanja nastave nije dozvoljeno kretanje po objektu škole. Odluka se primjenjuje od ponedjeljka, 01.10.2018.godine.

* Ako roditelj/staratelj učenika ili posjetilac traži da bude primljen kod nastavnika, direktora ili sekretara škole, dežurno lice dužno je da provjeri da li ga nastavnik, direktor ili sekretar mogu primiti ili će prijem izvršiti neko drugi.

* Ukoliko želi razgovarati sa nastavnikom koji je u to vrijeme na času, roditelj/staratelj učenika ili posjetilac može sečekati kraj časa ili ostaviti kontak telefon kod dežurnog lica, kako bi ga nastavnk kontaktirao i dogovorio odgovarajući termin za ragovor.

* Roditelji/staratelji učenika ne mogu ulaziti tokom nastave i prekidati čas kako bi donijeli stvari koje je njihovo dijete – učenik škole zaboravio ponijeti na nastavu, nego ih predaju dežurnom zaposleniku na školskom ulaz, čija je dužnost predati ih učeniku.

* Radi bezbjednosti učenika i zaposlenika škole, svi ulasci i izlasci posjetilaca škole moraju biti evidentirani u posebnoj svesci u koju se, iz identifikacijskog dokumenta, upisuju ime posjetioca, datum i vrijeme posjete, te ime osobe sa kojom želi razgovarati. Ovu evidenciju vodi dežurni zaposlenik na školskom ulazu.

* U vrijeme održavanja roditeljskih sastanaka ili informacija direktor škole može odobriti da se ne vrši pojedinačna kontrola ulaska i izlaska iz škole, uz obavezu razrednika da organizuju zajednički ulazak i izlazak roditelja.

Podijeli ovu objavu:
Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com