JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

„Budi inspiracija“

U decembru mjesecu učenici VIII 1 razreda su realizovali projekat „Budi inspiracija“.  Cilj projekta je bio razvijanje empatije i širenje pozitivnih primjera. U okviru projekta učenici su imali nekoliko aktivnosti na koje su ponosni.

Dijelili su slatkiše i lijepe poruke svojim drugarima iz smjene, a ovom gestom bili su  posebno oduševljeni učenici mlađih razreda kada su dobili poruku „Neko te voli“, „Slijedi svoje srce“ , „Osmijeh je najljepši ukras“ i sl. i uz to nešto slatko.

Zatim su u saradnji sa udruženjem „Ruku na srce“ učestvovali u darivanju novogodišnjih paketića za socijalno ugrožene vršnjake. To su bili slaktiši, odjeća i kozmetika.

Poklon drugu ili drugarici iz razreda čije ime su izvukli na papiriću bio je od velikog značaja za svakog iz razreda. Učenici su se potrudili da razmišljaju o svom drugu ili drugarici i da im poklone nešto što će ih jako obradovati. U svojim namjerama su uspjeli i žele ovakav vid poklanjanja ponoviti. Ime druga ili drugarice kojima su trebali kupiti nešto su držali u tajnosti i to je dodatno uticalo na „iznenađenje“.

Učenici nisu zaboravlili ni svoje nastavnike kojima su se simboličnom čestitkom zahvalili za znanje koje su dobili u polugodištu i poželjeli im sretnu Novu godinu.
Projekat je također obuhvatio zajedničko druženje u kuglani „Zetra“ i zajednički doručak 30.12.2019. godine.

Nadamo se da će biti inspiracija i drugima i da će i u drugom polugodištu nastaviti sa sličnim aktivnostima.
Projekat je realizovan prema ideji i inicijativi razrednice Belme Smailagić. Kako bi dočarali aktivnosti iz ovih zanimljivih aktivnosti preporučujemo vam da pogledate slike u našoj galeriji na sljedećem linku: BUDI INSPIRACIJA

Podijeli ovu objavu:

Oglasna tabla

Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com