OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

“Happy Hockey Days”

U olimpijskoj dvorani Zetra. od 01. do 03. februara 2019. godine biće održan i tradicionalni međunarodni turnir u hokeju na ledu, deveti po redu, pod nazivom “Happy Hockey Days” i to za kategorije mladih U-8, U-10 i U-14.

Turnir selekcija U14, će biti zvanična, službena organizacijska provjera pred EYOF. Na turniru kategorije U14 će se takmičiti slijedeće ekipe: Jesenica iz Slovenije, MAC Budapest iz Mađarske, Mladost iz Hrvatske i ekipa domaćina Vukovi Sarajevo iz Bosne i Hercegovine. Takmičenje će se odvijati po svim zvaničnim pravilima EYOF-a odnosno IIHF-a (Svjetska hokejaška federacija).

U kategorijama U8 i U10 se očekuje učešće više od deset klubova iz regije. Od bosanskohercegovačkih hokejaških klubova za sada su učešće potvrdila tri kluba iz Sarajeva: Hokejaški klub “Vukovi”, Hokejaški klub “Medvjedi” i Ženski hokejaški klub “Lavice”. Ovaj popularni regionalni turnir za djecu će, u svom devetom izdanju, imati pravu svečanu olimpijsku atmosferu.

Izuzetno smo ponosni što veliki broj naših učenika učestvuje na ovom turniru. Za HK “Medvjedi” nastupaju: Mak Smajlović, Gianni Giusti, Tarik Mulabegović, Vanja Cvijetić, Ali Mulabegović, Alan Pašić, Ajna Mulabdić, Ena Pašić, Selma-Iman Avdić, Zina Mulazimović i Hana Mulazimović.

Za HK “Vukovi “nastupaju: Tarik Mrkva, Adnan Smajlović, Omar Smajlović, Rijad Pleho, Faris Ćapin, Emina Ćapin, Muhamed Hajdarević, Hamza Omeragić, Affan i Arman Bajramović.

Želimo puno sportske sreće našim hokejašima. 🙂

Podijeli ovu objavu:
Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com