OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Dan sigurnijeg interneta 2020. godine

Dan sigurnijeg interneta (SID) je međunarodni dan koji obilježavamo svake godine utrokom u drugoj sedmici, mjeseca februara. Članice INHOPE i INSAFE mreža, uz podršku Europske komisije, svake godine osmišljavaju različite načine za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta. Na ovaj dan, milioni ljudi se udružuju kako bi skrenuli pažnju javnosti na važnost sigurnijeg korištenja interneta, naročito među djecom i mladim ljudima. Dan sigurnijeg interneta 2020. godine obilježava se 11. Februara.

Centar za sigurni internet u Bosni i Hercegovini će se i ove godine pridružiti obilježavanju ovog posebnog dana, te time doprinijeti stvaranju sigurnijeg i boljeg interneta, te korištenju internet i tehnologije sa odgovornošću, poštovanjem uz razvijeno kritičko mišljenje i kreativnost.

I ove godine će biti organizovan online kviz o sigurnom korištenju interneta i digitalnih tehnologija. Kako bi se što bolje pripremili za kviz koji će biti objavljen u utorak 11.02.2020. godine, posjetite web stranicu www.sigurnodijete.ba i naučite nešto više o sigurnom korištenju interneta! I ove godine su pripremljena dva odvojena kviza- za djecu od 6-12 godina i za djecu od 13-17 godina!

Pitanja na kvizu se tiču sigurnog  ponašanja na Internetu.  Pobjednici koji budu  imali sreće biće nagrađeni vrijednim nagradama.

Jedan od web sajtova gdje možete pronaći mnoštvo materijala koji se tiču sigurnog korištenja Interneta, koji vam mogu biti od koristi u svakodnevnom životu je: http://dansigurnijeginterneta.org/kviz/index.html. Dodatne materijale možete pregledati i na našoj ClassRoom platformi.

Podijeli ovu objavu:
Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com