JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

2. međunarodna konferencija o obrazovanju i informacionim tehnologijama

U utorak, 29.10.2019. godine u hotelu Hills održana je 2. međunarodna konferencija o obrazovanju i informacionim tehnologijama posvećenu digitalnim kompetencijama nastavnika i digitalnoj transformaciji obrazovanja. Konferenciju je organizovalo Udruženja nastavnika i profesora informatike u Kantonu Sarajevo (eduIT) u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Univerzitetom u Sarajevu, osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo, privrednim subjektima iz oblasti IKT-a i poduzetništva.

Cilj organizovanja ove Konferencije je unapređenje kvaliteta obrazovanja u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini, kroz upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), kao i upoznavanje šire javnosti sa potrebom cjelovite digitalne transformacije poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće kao osnove za razvoj i napredak društva u cjelini.

Posebna pažnja je posvećena  borbi protiv nasilja nad djecom u digitalnom okruženju. Pored toga, panel diskusija, predavanja o STEM aktivnostima u našoj zemlji, mnoštvo zanimljivih, kreativnih i upotrebljivih praksi iz nastave oduševilo je sve prisutne.

Konferenciji su prisustvovale naše nastavnice: Azra Kreho, Fatima Hajdarević i Edina Salihbegović, te direktorica škole Fatime Prohić.

Podijeli ovu objavu:
Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com