JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Nagrada za našu Asju

Danas je u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, u Mostaru održana svečana dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u prethodnoj školskoj godini.

Tom prilikom nagrađeno je ukupno 60 učenika osnovnih i srednjih škola iz svih kantona u Federaciji BiH, a priznanja su uručena i školama koje pohađaju nagrađeni učenici, i to 58 osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH.

Izuzetno smo ponosni na našu učenicu Asju Ćatić koja je ove godine pored još dva učenika predstavljala Kanton Sarajevo i dobila ovo posebno priznanje.  Priznanje je dobila i naša škola za prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentiranih učenika, a nagradu je primila  direktorica Fatima Prohić.

Pored direktorice škole, Asju u Mostaru su pratili njena nastavnica Fatima Hajdarević i razrednik Husein Mehmedović koji joj uvijek i rado pružaju podršku u ostvarivanju rezultata.

Da se podsjetimo Asja je ove školske godine osvojila Bronzanu medalju na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi, Srebrenu medalju na Juniorskoj matematičkoj olimpijadi Bosne i Hercegovine, drugo mjesto na federalnom takmičenju, prvo mjesto na kantonalnom i općinskom takmičenju. Asja je i odličan učenik sa svim peticama, rado pomaže svojim drugovima i drugaricama, vesela i omiljena je u društvu svojih vršnjaka ali i nastavnika.

Čestitamo našoj Asji, želimo joj još mnogo uspjeha i nagrada u daljem životu i radu.

Više detalja i fotografije možete pronaći na sljedećim linkovima:

FOTOGRAFIJE FEDERALNO MINISTARSTVO OBRAZOVANJA I NAUKE KLIX
Podijeli ovu objavu:

Oglasna tabla

Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com