JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Micro:bit edukacija

Od 21.11. do 29.11.2019. godine u OŠ “Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak” za nastavnike osnovnih škola Općine Centar realizuju se radionice za korištenje micro:bit uređaja u nastavi i vannastavnim aktivnostima. Radionicama u okviru STEM revolucije, prisustvuju naši nastavnici: Kreho Azra, Handžić Minela, Ahmetović Nusret i Starčević Zlatko.

Naši učenici micro:bit uređaje koriste još od prošle školske godine. Prvi uređaji su u školu stigli u okviru projekta “Škola za 21. vijek” pod pokroviteljstvom British Council-a. Nakon toga Općina Centar je određeni broj uređaja donirala svim osnovnim školama sa svog područja.

Micro:bit je uzbudljiva tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri s ciljem masovnog korištenja u osnovnim školama za edukaciju. Omogućava vrlo jednostavno programiranje u više programskih okruženja i dopušta korisniku da u vrlo kratkom vremenu usvoji osnove programiranja i programskog razmišljanja kroz jednostavni grafički programski jezik. Micro:bit se može primjeniti u raznim predmetima kao što su: Informatika, Tehnička kultura, Matematika, Fizika, Muzička kultura, Tjelesni i zdravstveni odgoj, razni jezici, …

Fotografije sa ove zanimljive i korisne edukacije možete pogledati u našoj galeriji na sljedećem linku: MICRO:BIT

Podijeli ovu objavu:

Oglasna tabla

Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com