JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Nagrade za naše nastavnike

U petak, 04.10.2019. godine u Domu mladih na Skenderiji održana je manifestacija povodom Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava 5. oktobra. Svečanost je organizovalo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Veliki broj prosvjetnih radnika i drugih zvanica je uživalo  u izuzetnom programu učenika osnovnih i srednjih škola. Tom prilikom uručene su nagrade za najuspješnije likovne i literarne radove povodom Svjetskog dana učitelja. Učenici su svojim radovima izuzetno emotivno pokazali zahvalnost učiteljima i nastavnicima. Vještinu recitiranja u toku programa su pokazale i učenice drugog razreda naše škole Pozder Zala i Đokić Lana.

Na svečanosti su uručene nagrade  i najboljim odgajateljima, učiteljima, nastavnicima, pedagozima, direktorima i stručnim saradnicima. Posebno smo ponosni na naše nastavnike koji su dobili priznanje “Nominovani nastavnik “: Buljubašić Indira, Mehmedović Husein, Kreho Azra, Hajdarević Fatima, Smailagić Belma i Ahmetović Nusret.

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Bogunić Zineta je uručila nagrade i istakla  važnost rada svih učitelja i nastavnika te njihov uticaj na razvoj društva u cjelini.

Iskrene čestitke našim nastavnicima i da budu inspiracija i drugima da pronalaze razloge i ideje za profesionalni razvoj i uspjehe. Posebnu zahvalnost upućujemo našoj direktorici gosp. Prohić Fatimi koja je podržala rad i zalaganje naših nastavnika kako bi se našli na ovoj značajnoj manifestaciji, kao i kolegicama Topuz-Agić Zumri i Handžić Mineli.

Podijeli ovu objavu:
Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com