JU OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

Druga nagrada za naš film

U subotu, 21.09.2019.godine je na ceremoniji zatvaranja 5. Viva film festivala nagrađen film naših učenika i nastavnika “Moja strana priče”.

Film je osvojio drugu nagradu, srebnu kameru, a takmičio se u konkurenciji omladinskih filmova Bosne i Hercegovine. . “Moja strana priče” je film sociološke tematike i govori o životima nekoliko učenika koji su izloženi pritiscima društva, porodice i drugih faktora što utiče na njihovu ličnost, a na prvu se to ne vidi. Učenici koji su učestvovali u relizaciji projekta su: Dante Alan Marshall, Danis Okić, Emir Mulahasanović, Kan Aganović, Mila Mosca, Merjem Rovčanin, Tara Drašković, Rejana Talirević, Omar Bedak, Tarik Smailagić, Esma Kalamujić, Hanan Lizde, Džana Džinović, Veđida Smajić, Hana Tahirović, Nejla Mahmutović, Hanna Vatreš.

Našim nastavnicama Indiri Buljubašić, Zumri Topuz- Agić, Sabini Džeko i domaru Fikretu Hećo veliko HVALA za njihove uloge u filmu.

Izuzetno smo ponosni na ovaj rezultat, te posebno čestitamo sjajnoj rediteljici i scenaristi filma Iman Tanović i mentorici filma, nastavnici Belmi Smailagić.

Film možete pogledati na sljedećem linku:

MOJA STRANA PRIČE

Više detalja o samom festivalu i mnoštvo slika na sljedećem linku:

VIVA FILM FESTIVAL
Podijeli ovu objavu:
Osnovna škola
“Musa Ćazim Ćatić”

Čekaluša 53
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

+387 33 208-567
+387 33 216-567

musacazimc@gmail.com